خواص سنگ ها

با نقره، ویژگی ها و تاریخچه آن بیشتر آشنا شوید.

همواره نقره در ساخت بسیاری از وسایل زینتی و گرانبها مانند انگشتر فیروزه ، انگشتر عقیق، گوشواره ها، گردنبندها و … رواج داشته است. در این مقاله با این فلز ارزشمند و کاربردها و تولیدکنندگان آن بیشتر آشنا می شویم.

نقره چیست؟

نقره یا سیم یکی از عناصر شیمیایی است که با علامت اختصاری Ag شناخته می شود. نقره در طبیعت به شکل خالص و همینطور به شکل آلیاژ طبیعی درکنار طلا یا سایر فلزات و یا بعضی از سنگ های معدنی پیدا می شود.

نقره به عنوان یکی از فلزات ارزشمند و گرانبها، علاوه بر موارد زینتی که دارد و استفاده از ارزش آن، به عنوان یک رسانای خوب در بعضی صنایع کاربرد دارد.

ویژگی های نقره:

نقره، فلزی سفید، جلادار، شکل پذیر و چکش خوار است. این فلز، براق و جذاب است و در مقایسه با سایر عناصر، بیشترین میزان رسانایی الکتریکی را دارد و در میان فلزات گوناگون، قوی ترین منتقل کننده گرما است.

از دیگر ویژگی های نقره نرم بودن آن است که به همین دلیل امکان استفاده از آن به صورت خالص وجود ندارد و معمولا برای استفاده از آن، نقره با سایر فلزات ترکیب می شود و عیار آن (میزان نقره خالص) روی بعضی از محصولات نقره درج می شود.

این فلز در مقابل اکسیده شدن( زنگ زدن) مقاوم است اما زمانی که در هوا ترکیب های گوگردی روی آن اثر کند یا به دلیل خاصیت اسیدی تعریق بدن که در برخی افراد وجود دارد، رنگ آن تیره می شود.

تاریخچه استفاده از نقره:

استفاده از نقره به 6000 سال قبل باز می گردد. اولین معدن نقره کشف شده، مکانی در آناتولی (ترکیه امروزی) بوده است که تا مدت ها افراد آن را به عنوان تنها مرجع استخراج این این فلز ارزشمند می شناختند.

از حدود 3000سال پیش از میلاد، با افزایش میزان ارزش و قیمت نقره و رواج آن بین تمدن های گوناگون، معادن دیگری در گوشه و کناردنیا کشف شد و در حدود 2500 سال قبل از میلاد مسیح، چینی ها توانستند با انجام راه هایی، میزان خلوص نقره را افزایش دهند و راه حلی برای استخراج بهینه نقره از معادن پیدا کنند.

سال ها بعد، یونان به عنوان مهم ترین تولیدکننده نقره شناخته شد. پس از چندین قرن، اسپانیا با تولید بالای نقره و هم چنین بهره برداری از معادن نقره مناطق تحت سلطه خود، به جایگاه نخست تولید نقره در جهان رسید و این اتفاق نقش مهمی در رونق اقتصاد اسپانیا ایفا کرد.

بعدها با کشف امریکا، جایگاه نقره در جهان محکم تر شد و معادن سرشار مکزیک و پرو بخش عمده ای از تولید نقره جهان را در دست گرفتند.

موارد کاربرد نقره:

نقره به جز موارد زینتی، مصارف زیاد و متنوعی دارد که نمونه هایی از آن را بیان می کنیم.

·        دندانپزشکی

·        راکتورهای هسته ای

·        در ضرب سکه های نقره

·        ساخت بعضی ابزارآلات جراحی

·        ساخت ظروف و لوازم غذاخوری

·        استفاده گسترده در ساخت انواع زیور آلات و لوازم تزئینی

·        ساخت برخی ابزارآلات موسیقی(مانند سازهای بادی و  فلوت‌ها)

·        در صنایع برق و اکترونیک (در مواردی مانند مدارهای چاپی، صفحه کلیدهای رایانه ای و … )

·        استفاده از نقره در عکاسی (البته باورود سیستم های دیجیتال عکاسی، این میزان کاهش پیدا کرده است.)

خواص نقره:

تاثیرگذاری سنگ هابر بدن و هم چنین استفاده از نقره و اعتقاد به خاصیت های آن، از گذشته رواج داشته و ابوعلی سینا هم استفاده از آن و داشتن ظروف غذاخوری نقره و مسی را توصیه کرده است. امروزه هم به دلیل اثبات خواص نقره برای بدن، در ساخت بعضی از پرفروش ترین ماساژورها از نقره استفاده می شود.

بعضی از خواص استفاده از نقره:

·        تظیم دمای بدن

·        بالا بردن میزان انرژی

·        منظم کردن گردش خون

·        داشتن خاصیت ضد میکروبی

·        تسکین درد، مقابله با عفونت ها و پیشگیری از سرماخوردگی

معروف ترین تولید کنندگان نقره در جهان:

مکزیک:

مهم ترین تولید کننده نقره در جهان، مکزیک است. این کشور که از تولید کنندگان طلا هم به شمار می رود، با تولید بیش از 6 هزار تن نقره، در صدر تولید کنندگان نقره در جهان قرار دارد.

چین:

پس از مکزیک، بیشترین نقره جهان توسط چین تولید می شود. این کشور با بیش از 3 هزار تن نقره تولیدی خود رتبه دوم بیشترین تولید نقره در جهان را دارد.

کشورهای شیلی، پرو، روسیه، بولیوی، استرالیا و آرژانتین نیز از دیگر تولید کنندگان مطرح نقره در جهان محسوب می شوند.

جمع بندی:

از زمان کشف نقره در 4000سال پیش از میلاد تا کنون، نقره فراز و نشیب های زیادی را به خود دیده است؛ گاهی ارزشمند ترین فلز جهان شناخته شده و در برهه ای، کاهش قیمتی شدیدی را تجربه کرده است. اما بااین وجود، در طول زمان نقره همیشه به خاطر وزن سبک، درخشندگی و جلاپذیری خود به عنوان یک فلز ارزشمند در ساخت زیورآلات گوناگون و وسایل تزئینی مورد استفاده قرار گرفته است.

جواهر خاص با استفاده از نقره هایی با عیار بالا (عیار ٩٢٥ و ٩٥٠) در تمامی محصولات خود، به دنبال جلب رضایت بیشتر عزیزان است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *